Köpevillkor

Det är tryggt att handla av oss. Vi använder oss av den senaste tekniken för säkra betalningar med kreditkort, direktbetalning via bank samt faktura och du kan alltid kontakta vår kundtjänst vid frågor.

ALLMÄNT

Alla varor förblir Kiviks Konsthall AB:s egendom till dess full betalning kommit bolaget tillhanda. När du beställer en vara av oss betyder det samtidigt att du har accepterat och godkänt våra regler och köpevillkor. En beställning är bindande. Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd och underskrift för att beställa av oss. Om kunden trots allt handlar och är under 18 år är målsman ansvarig för barnets handling. Avbeställning av icke lagervara vilken köpts eller beställts speciellt för kund går inte att avbeställas efter det att vi har lagt beställningen till vår fabrik. En avbeställning är giltig efter det att du har fått en avbeställningsbekräftelse från oss. För privatpersoner gäller Konsumentköplagen samt Distans- och Hemförsäljningslagen. Kunden är skyldig att läsa våra köpevillkor samt följa de regler och råd vi ger beträffande köp och produktskötsel. Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Kiviks Konsthall AB förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Kiviks Konsthall AB förbehåller sig rätten att ifrågasätta beställningar som anses vara oseriösa eller inte verkar trovärdiga.

I priserna ingår moms med 25% ,12% eller 6%. Vi reserverar oss för momshöjningar och andra prisförändringar som ligger utanför vår kontroll.

Skicka inga förskott. Vi kan inte ansvara för t.ex. pengar, checkar eller frimärken som skickas i brev. Kiviks Konsthall AB reserverar sig för eventuella “tryckfel” på denna webbsida. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende i färger eller storlek då detta beror på vilken dator och vilka inställningar datorn har.

ORDERBEKRÄFTELSE

När du har gjort din beställning på Kiviks Konsthalls hemsida får du automatiskt en orderbekräftelse till den e-post du har angivit i kassan. I orderbekräftelsen får du också ett ordernummer som du kan referera till vid frågor eller kontakt med vår kundservice angående din beställning.

BETALNING OCH LEVERANS

Normal leveranstid är ca 3–8 arbetsdagar. Allting som du kan köpa på vår hemsida har vi på lager såvida vi inte specificerar att varan är en beställningsvara (reservation för slutförsäljning).

BETALNINGSSÄTT

Du har möjlighet att betala din order på följande sätt:

BETALNING MED KREDITKORT

Betala säkert med kort. Vi ser aldrig ditt kortnummer utan du betalar via KLARNA. Vi har den senaste, säkraste mjukvaran för kortbetalning över Internet.

Vid kortbetalning tillkommer det inga avgifter, du betalar endast summan du handlat för samt en fraktkostnad baserad på varans vikt.

Du kan välja att betala online med ditt Visa eller Mastercard. Du kan endast beställa till din folkbokföringsadress. Vi förbehåller oss rätten för att undersöka att den adress du beställt till är din folkbokföringsadress, om den inte är rätt förbehåller vi oss rätten att häva ditt köp. Vid genomförande av köp på sidan reserveras köpesumman på ditt kort/bankkonto. I det fall ditt kort är kopplat till ett bankkonto kan detta visas på olika sätt på kontoutdraget beroende på hur din bank valt att presentera reservationen.

KLARNA FAKTURA

En uppläggningsavgift på 29 kr/köptillfälle tillkommer.

Effektiv ränta vid köp om 5000 kr, 29 kr i uppläggningsavgift, 0 % ränta och betalning efter 3 månader är 2,34 %. Din totalkostnad blir 5029 kr. Din ansökan kommer föranleda en sedvanlig kreditprövning vilket kan innebära att Klarna inhämtar en kreditupplysning. Du får i sådana fall en kopia av kreditupplysningen hemskickad till dig.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna på 08-120 120 10.

ÅNGERRÄTT

Enligt Distans-och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller inte företag) full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick.

Vid returer eller byten av varor betalar du själv returfraktkostnaden. Om det däremot rör sig om en reklamation på grund av skadad vara eller att vi expedierat fel vara återbetalar vi dig för returfrakten samtidigt som vi återbetalar det du lagt ut för varan.
OBS! Vi återbetalar ej den ursprungliga fraktkostnaden.

Garantin gäller inte då felet på varan beror på yttre olyckshändelser efter det att kunden mottagit varan, t.ex. vanvård, onormalt brukande eller liknande förhållande som att kunden låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar.

Återbetalningen kan ta upp till två veckor.

RETURNERA

1. Skriv kundnummer, adress, telefonnummer, kontonummer och varför du returnerar varan.
2. Skicka tillbaka varan tillsammans med orderbekräftelsen till oss. Du betalar returfrakten.

3. När vi fått returen och godkänt den betalar vi tillbaka pengarna på ditt bankkonto som du angivit i enligt returformuläret.

BYTE AV VARA

1. Kontakta alltid Kundservice på konst@kivikskonsthall.se eller på telefon 0708-68 00 67 om du vill byta en vara så att vi kan reservera den nya varan åt dig. Om du inte gör detta riskerar du att varan du vill ha tar slut innan vi hinner registrera bytet. Var vänlig och ha ditt kundnummer och ordernummer tillgängligt när du ringer.

2. Skicka tillbaka varan tillsammans med orderbekräftelseförklaring till byte till oss. Du betalar returfrakten.

Adressens får du av kundservice. När vi fått returen och godkänt den skickar vi ut din nya vara. Om det uppkommer en mellanskillnad på priset behandlar vi bytet som en retur och betalar tillbaks pengarna på ditt konto. Du måste sedan lägga en ny beställning på den varan du vill byta till. Din nya vara skickas inte ut förrän vi har mottagit din beställning.

REKLAMATION

Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen. För att läsa om vilka regler som gäller inom ramen för denna lag, gå till www.konsumentverket.se

1. Kontakta oss direkt då du upptäcker felet. Enklast når du vår Kundservice via mail konst@kivikskonsthall.se eller på telefon 0708-68 00 67. När du pratat med Kundservice så skriver du ett returformulär. Nedan ser du vad som bör stå med på detta.

3. Skicka tillbaka den felaktiga varan tillsammans med returformuläret. Bifoga även ett kvitto på returfrakten så återbetalar vi dig summan för fraktkostnaden.

Adressen får du av kundservice.

4. När vi fått varan och godkänt reklamationen återbetalar vi dig varans kostnad samt fraktkostnaden. Var noga med att uppge ditt bankkontonummer på retursedeln, pengarna återbetalas inom några veckor. Vid byte eller retur står du för transportrisken.

SEKRETESSPOLICY

För att kunna genomföra ett köp på vår hemsida ombeds du lämna dina person- och kontaktuppgifter. Vi använder dina kontaktuppgifter i vår kommunikation med dig. Vi kommer skicka vissa mail, såsom produktnyheter, påminnelser och information kring Kiviks Konsthall till din e-post.

Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas.

FORCE MAJEURE

Kiviks Konsthall AB är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Vänligen notera att oavsett om du vill returnera, byta eller reklamera en vara så måste du som första steg kontakta vår kundservice.