Presentation av konstnärer

1

Cathrin Ljungdahl

Verk: Proud
Pris: 3.500 kr

Verk: Joyful moves
Pris: 5.000 kr

Jag är född 1971 och uppvuxen i Ängelholm i ett lugnt kvarter. Intresset för att rita och måla har funnits sen jag var liten. Vid 7 års ålder fick jag följa med min konstnärliga mamma när hon träffade grannfruarna för att måla. De hyrde en källarlokal i stan för att komma bort från hem och vardag. Det fikades och målades tavlor för fullt i lokalen. Mamma sa alltid att det var 90% inspiration (fika) och 10% transpiration (målande). Mamma märkte tidigt mitt intresse för att rita och vara kreativ därför fick jag även följa med på kroki och målar- kurser redan i ung ålder. Det är jag så tacksam för idag!
För mig är det avkoppling att vara kreativ, bl.a genom att teckna och måla. På fritiden målar jag helst med tusch, akvarell och akryl. Under 90-talet fick jag stipendium för att kunna åka på en sommarutbildning på Parsons School of Design i New York. Där fick jag lära mig mer om modeteckning. Då hade jag nytta av all tid jag hade lagt på att tecknat kroki som är så fantastiskt roligt!
Former och rörelser i bilder kombinerat med bara svart/vitt eller starka färger har alltid intresserat mig. Jag inspireras av det grafiska i mina tuschteckningar. Rörelsen som tecknas i t ex en dansande kvinnokropp. Det svarta strecket på den vita ytan. Gärna i stort format med vita ytor och former
som samsas med de bestämda svarta linjerna. Det går inte att ångra ett tuschstreck.
För att utmana mig själv ytterligare provade jag att teckna med bland annat en fjäder.
Tavlan ”Proud” som presenteras på utställningen är tecknad med en fjäder.

www.artportable.com/profile/@cathrin.ljungdahl
@vendeladesign.art

2

Birgitta Ryberg

Verk: Stor guld
Teknik: Keramik
Pris: 22.500 kr

Verk: Blå med tagel
Teknik: Keramik
Pris: 8.300 kr

Verk: ”Punkaren” lila/koppar
Teknik: Keramik
Pris: 9.700 kr

Verk: Vit
Teknik: Keramik
Pris: 5.700 kr

Verk: Svart/vita (2 st)
Teknik: Keramik
Pris: 
4.300 kr/st
8.000 kr/paret

Birgitta Ryberg är född och uppvuxen på västkusten i en tid där miljön präglades av lekfullhet, djur/ natur och kreativitet. Detta sätter tydliga avtryck i hennes konst.

Genom keramiken försöker hon här fånga hästens väsen, dess elegans, styrka, attityd och själ i en mix av gamla tekniker, likt rakubränning från 1500-talets Japan, med moderna glasyrer, i ett tidlöst förenklat uttryck.

Drivkraften i hennes konstnärskap är nyfikenhet och skaparlust. Processen i att utforska olika material och tekniker som metall, trä, keramik och därmed utmana sig själv i sitt skapande.

Allt med det unika i fokus.

www.unicart.se

3

Ocean Hillfon

Verk: In i drömmen 1
Pris: 3.600 kr

Verk: In i drömmen 2
Pris: 3.600 kr

Verk: Ta emot mig
Pris: 1.500 kr

I’m a cross-disciplinary performance artist who always have had difficult to fit into boxes! Sometimes I use the pen, sometimes the body other times the camera, depending on what I’m exploring. Meetings between different mediums exits me. Photography meets poetry, film meets dance. Or performances where I combine theatre, dance, music, poetry, photography and film. Moved back to Sweden 2023 after 18 years in the UK and founded Theatre Voyage with Gary Fabbri.

4

Lars Fredholm

Verk: Vila inför flyttningen – tornfalk
Pris: 9.000 kr

Verk: Svarthakad buskskvätta – Sandby mosse
Pris: 3.900 kr

Verk: Tofsmes – Vombs fure 
Pris: 5.500 kr

Yrkesverksam akvarellkonstnär sen mer än 30 år, men har skådat och skissat fåglar sen barnsben.

Han är uppvuxen i Malmö men bosatt sedan 30 år på landet utanför Hörby i mellersta Skåne. Här har han sin ateljé där han allt som oftast färdigställer sina akvareller utifrån de skisser och foton han haft med sig hem från utflykter till t.ex. Krankesjön, Vombs ängar, Ringsjöarna, Falsterbo etc. Men han besöker gärna andra fina fågelmarker såsom Öland och Getterön utanför Varberg.

-När jag är ute i fält och skådar fåglar hamnar jag ofta vid någon strandkant. Det kan vara en damm, en sjö eller vid havet. Där studerar och skissar jag fåglarna, letar intressanta vinklar, skuggor och ljus.

Lars har en 4-årig utbildning för akvarellkonstnären Håkan Lindskog ”Lin Haogan”.

-Att få möjligheten att kombinera mina två stora passioner, akvarellmåleri och fågelskådning, är fantastiskt och ett stort privilegium.

-Att vara ute i naturen är inte bara balsam för själen utan rent nödvändigt för att ha en möjlighet att avbilda fåglarna på ett naturtroget sätt. Det är alltid lite av en rofylld kamp att försöka fånga fågelns form, karaktär och lite av dess själ. När jag tycker mig ha lyckats är det en stor tillfredställelse och vägen tillbaka hem till studion blir en resa av ren glädje!

5

Therese Hansson

Verk: Jycklaren 
Pris: 2.150 kr
 
Verk: På väg till Svansjön 
Pris: 2.150 kr
 
Verk ”Upptäckten” 
Pris: 1.150 kr 

Therese Hansson heter jag. Född 1969 och är från Stockholm men bor sedan 6 år tillbaka en liten bit utanför Ystad.

Jag har alltid tecknat, sen när jag var riktigt liten. Även då var det med fokus på djur – hundar, tigrar, ormar, möss…

Sen blev det väl en hel del avbildningar av lärare på skolbänken också – som inte alltid var så populärt. Brukade sluta med kvarsittning med ett sudd i hand. 

Nu suddar jag bara när det inte blir som jag tänkt mig. Ett öga, en min, en kroppsrörelse som måste justeras. Sen flyter det bara på. Oftast har jag en tydlig bild och mål av vad jag vill åstadkomma på pappret –  det slutar oftast i något helt annat. Men det är ju det som är det fantastiska med skapandet, det ”bara kommer” och det förmedlar oftast det jag har i sinnet, just då. 

Jag älskar djur, och de är nog inte  så olika oss människor när det kommer till pinsamma situationer; när man gör bort sig, känner avundsjuka, bli arg, besviken, skadeglad eller bara känner glädje och kärlek. Det tycker jag om att förmedla i mina verk – då helst ur ett djurs perspektiv men kanske med mänskliga ”uttryck” och ironin i det. Färgvalet och teknik är inte heller något medvetet. Det bara blir,  för det känns bäst så, och så blir det oftast.

Just nu håller jag på med att illustrera en kommande barnbok.

6

Cecilia Grensner

Verk:
Feeling blue
Pris: 3.900 kr/st

Verk: love nature toghether
Pris: 3.900 kr

Verk: toghether towards the light
Pris: 3.900 kr

Cicci Grensner
Bor och uppvuxen på Hönö .
Cicci startade sitt måleri i Hönö konsthall målarkurser 2014. 
Cicci målade och delade sina målningar på sociala medier och fick så mycket glädjande respons och på den vägen är det. 
Blomsterdamerna föddes där i konsthallen och har senare spridit sig ut i världen. 
Cicci är medlem i Art TALK magazine, London som har publicerat ett flertal av hennes målningar i deras magasin. Och synts på de stora reklamskyltarna på Time Square New York vid två tillfällen. 
2022 blev hon hittade av konstkuratorerna i EFFETTO ARTE FOUNDATION Rom, Italien .
Och har sedan dess mottagit flera av deras prize awards och fått ställa ut i Carousel de Louvren, Paris, San Remo art Expo, och snart i Washington tack vare dom. 
Cicci målar aldrig direkt av någonting utan alltid från själ och hjärta. 
Men inspirationen är naturen och segelbåtar m.m
Och senare perioden mestadels i akvarell. 
Art from HEart always är hennes ledord och hennes lilla atelje har nyligen fått namnet Galleri art from HEart

@ciccigrensner

7

Helene Aurell

Verk: Sensitive organs
Teknik: Betong
Pris:
8.960 kr/st
26.880 kr/grupp om 3

Verk: Metamorf II
Teknik: Pigmenterad betong.
Pris: 6.700 kr

Helene Aurell är Österlen-skulptören som älskar den hårda betongens utmaningar, att tämja det ogästvänliga materialet bestående stenkross och cement blandat med vatten. En arbetsprocess startar ofta med en liten modellskiss i lera för att sedan genomarbetas till fullskaligt verk i betong.

Helenes abstrakta skulpturer har ett organiskt formspråk där serier av former ofta skapar en känsla av rörelse och förvandling.

Helene arbetar både figurativt och abstrakt. Hennes verk har sin grund i egna inre frågeställningar samt iakttagelser av fenomen och processer i natur och landskap.

Bland offentlig utsmyckning där Helene Aurell är upphovsman är det speciellt ODEN och BÄCKAHÄSTEN man kommer att tänka på. ODEN finns att beskåda i Hjärups park, Staffanstorp kommun. BÄCKAHÄSTEN är en skulptur för lek och prydnad och återfinns bl.a på Österlens Museum.

”Skulptera är mitt sätt att gå inåt och ana min egen klangbotten. Mina verk utgör en helhet som berättar något om tidens spår och förundran inför det vi inte kan förklara med ord”.

friform.nu
@heleneaurell

8

Marta Andertun

Verk: Dandelions beauty
Pris: 3.400 kr

Autodidakt konstnär i utveckling som fortfarande letar efter min egen stil. Drömmer om att få utveckla mitt konstnärsskap genom övningar, kurser samt utställningar. Bland mina motiv har jag främst fokus på natur- och landskapsmålningar i akvarell, samt önskar utmana mig själv genom att placera in människor och djur i miljön. Vid avkopplingsmåleri hamnar mina känslokycklingar eller blommor i fokus. 

9

Lena Sjöberg

Verk: Blånad på Österlen
Pris: 4.500 kr

Verk: September på Österlen 1
Pris: 4.500 kr

Jag heter Lena Sjöberg och jobbar mest i akvarell men också en del i akryl och mixed media. Skapandeprocessen startar i en känsla och har ett okänt slut vilket gör att mitt måleri är abstrakt och intuitivt. Jag jobbar gärna flödigt, färgstarkt och intensivt. Jag inspireras främst av intryck från naturen och mina resor, både i Sverige och utomlands. I Sverige är det vackra landskapet på Österlen en favoritkälla. Det speciella ljuset, de böljande kullarna och ängarna, havet, horisonten och himlen är magiska synintryck som jag när som helst kan återkalla i minnet. Kontrasterna mellan de karga isländska landskapen, Karibiens frodiga, exploderande färger samt Australiens regnskogar, hav och korallrev är andra naturupplevelser som finns representerade i min palett. Jag vill att mitt måleri ska bidra till att ge betraktaren en känsla av magi och mystik samtidigt som fantasin får fritt utlopp för egna tolkningar och verkligheter.

10

Kajsa Dahl

Verk: Bukett för livet
Pris: 2.400 kr

Verk: Till dig
Pris: 6.500 kr

Jag målar för livet, för att allt som är fult i vardagen tar för stor plats! I en vardag som vår, när tiden är orolig, vill jag påminna dig om att  hylla dig själv! Andas lite djupare, leva lite högre ta lite mer plats och fyll din tid med så mycket glädje du kan, för vi får inte leva om vårt liv. Så jag målar buketter för livet, en blombukett för dig och för mig, en bukett som aldrig sluta blomma för oss. 

11

Kiviks Konsthall

SIGNED ARTIST

Heléne Vibehed

Verk: Hus
Pris: 900 kr/st

Verk: Bläckfisk
Pris: 2.000 kr

Verk: Pingviner
Pris:
1.600 kr/st
4.300 kr/alla tre

Mer eller mindre varit i lerans värld under större delen av mitt liv Att skapa och vara kreativ är en del av mig. Uttrycka sig, glädje, lycka, katastrof (ibland), meditativt, givande, fantastiskt, otroligt kul.  Att utveckla sig och prova nya uttryck och vinklar, tekniker, mm. Finns inga gränser. Allt är vackert på olika sätt i betraktarens ögon. Välkomna att prova att skapa och bara vare med leran.

12

Tess Enarsson

Verk: Hedemorahöns
Pris: 12.500 kr

Tess Enarsson tecknar samt målar i akvarell och olja i sin ateljé i Enköping, Uppsala län.
Hennes konst är föreställande och visar på realism. Med stor bredd och variation av medium och uttryck visar hon upp allt ifrån melankoli till färgstarka alster med humoristisk udd. Motiven skiftar från realistisk figurativ teckning, färgstarka stilleben och klassiska landskap till djur med ibland underfundiga toner. Tess arbetar aktivt med att hela tiden utveckla sitt konstnärspråk och utmanar återkommande sitt skapande med nya vägar för sitt uttryck.
2019 blev Tess tilldelad Stockholms konstsalongs stipendium som ’Årets Nykomling’.Tess använder även sin konst till grafisk mönsterdesign för sitt varumärke och e-butik Tess Enarsson Design tessenarsson.se – Konstnärlig inredningsdesign online.

@enarsinspo

13

Lotta Blanking

Verk: black drift bird
Pris: 4.500 kr

Verk: yellow drift bird
Pris: 4.500 kr

Verk: white drift bird
Pris: 4.500 kr

Köp alla tre skulpturer tillsammans 12.000 kr

Jag är en självlärd konstnär mitt i livet bosatt i Malmö. Jag har alltid varit kreativ, alltid haft tillgång till papper, pennor och färg. Och hemma hos min morfar fanns det alltid fri tillgång till träbitar och alla möjliga snickarredskap och där jag älskade att vara.

Jag har samlat på drivved så långt tillbaka jag kan minnas. Jag har försökt komma på vad det är som fängslar mig i samlandet och vad det är som gör att jag vill plocka upp just den pinnen jag hittar. Främst är det färgen – den skall vara kraftigt blekt från sol och salt. Det andra är formen – pinnen skall helst ha en böj, en förgrening eller ha en annan typ av intressant uttryck. Av platsskäl har det dock hittills bara blivit mindre pinnar, inte större än att de får plats i fickan eller i skrivbordslådan, men min dröm är att få jobba med riktigt stora bitar en dag.

Jag utmanar mig att använda så få pinnar som möjligt, också för att varje enskild pinne ska få bli sedd och inspireras av när enkelheten är det centrala och skönheten finns i det som är gammalt och slitet.

Många undrar om jag vet vad pinnarna ska bli till redan när jag plockar dem. Oftast vet jag det inte förrän jag har börjat skapa, det växer liksom fram under processen. En bit passar ihop med en annan och så fortsätter det tills dess att något börjar ta form. Det är själva skapandet fram till en färdig skulptur som är främsta målet, inte målet i sig.

www.lottablankingart.com
@lottab.art

14

Caroline Svennerstedt

Verk: Blått vatten
Pris: 9.300 kr

Konsten för mig är som en känsla inom mig som trycker på i bröstet. Medan jag målar pyser den långsamt ut tills jag till slut hittar rätt balans och känner mig klar.
Efter att jag färdigställt en tavla känner jag mig avslappnad och tillfreds tills det kommer en ny känsla som trycker på och vill ut.

Jag målar mestadels i akryl. Mina målningar börjar oftast utifrån att jag målar upp en abstrakt bakgrund. I de mönster som uppstår finner jag något som tilltalar mig och som jag fortsätter på. Jag vet för det mesta inte vad det ska bli innan jag börjar. Steg för steg bygger jag upp motivet som slutligen oftast blir något figurativt.

Till vardags arbetar jag som arkitekt i Karlskrona och som många andra gick jag konstskolor för att förbereda mig för studierna.
Även om jag har haft några uppehåll så har jag aldrig kunnat släppa måleriet.

www.konst.se/nordikdetail
@artbynordikdetail

15

Lina Sandell Belin

Verk: Vårblommor och Höstäpplen
Teknik: Akryl på kanvas
Pris: 5.500 kr

Verk: Mamma
Teknik: Akryl på kanvas
Pris: 4.500 kr

”Bilder ur livet självt” kallar jag mina två målningar här på Vintersalongen. Händelser ur mitt liv någonstans mellan dröm och verklighet.
Utbildad inom konst till Bildinformatör vid Nyckelviksskolan, väljer jag att kalla mig ”Bildmakerska”. Jag är en gammal kvinna nu och har hunnit med ett antal både större och mindre konsthändelser.
Bland mina mest spektakulära uppdrag deltog jag i den konstnärliga utsmyckningen av Rissne tunnelbanestation på den Blå linjen i Stockholms tunnelbanesystem okt 1984-april 1985.
En fotoutställning om yrkesval för unga på Kulturhuset i Stockholm 1980.
2019 blev jag antagen till Liljevalchs Vårsalong i Stockholm.
Under 10-års tid drev jag en reklambyrå med omväxlande uppdrag bl.a. som att designa logotyper, designa och bygga mässmontrar och att utforma/inreda en Domus butik (numera COOP).
Under 20 år var jag sedan borta från konst/designvärlden.
2015 flyttade jag till Växjö och tog upp skapandet igen.
Som gammal har jag blivit mer rebellisk i mitt skapande och på senare år har jag urskilt fyra olika inriktningar hos mig själv. Pop Art, Mytologiska bilder, Samhällsatiriska bilder, oftast i blandteknik akryl på foto, samt ”Bilder ur livet självt” som är akrylmålningar på duk.
Årligen sedan 2020 skapar jag en offentlig installation till Pride Veckan i Växjö för att synliggöra allas rätt att älska vem man vill.

16

Amandla Cherian

Verk: Moder jord föder fram en ny generation kvinnor
Pris: 6150 kr

Verk: Sol Ivan Faraj, hur kan du spå i blad?
Pris: 6490 kr

Verk: Stora armar och mjuka vindar 
Pris: 5200 kr

Amandla Cherian är en Stockholms baserad multidisciplinär konstnär. Amandla har en gedigen 8 årig utbildning inom textil, bland annat från nacka gymnasium där hon studerade sömnad och mönsterkonstruktion. I staden Jaipur i norra indien lärde hon sig under två år av skickliga hantverkare med plats typiska textil tekniker. Amandla har sedan 2015 en kandidat examen från Konstfack, samt studerat vävning i textilstaden Borås.

Det textila bär på kvinnlighet, långsamma noggranna händer. Något i knät, omsorgsfullt lagande och skapande. Mitt hantverk är långsamt och tar tid. Det växtfärgas och handsys i siden. Jag kritar och målar. Det är motvals i en värld där allt ska effektiviseras.

Jag arbetar aktivistiskt. Jag har inte andan att skrika från bergstoppar, så jag låter hantverket tala. Hon berättar om naturen och modern, deras samband och hur hon vill bli behandlad.

Formspråket är naivistiskt och lekfullt. Duktiga flickan har tagit ledigt, och här någon annan som drivs av lust.

Tiden är nu, viskar hon. Vi är fler som hör. Viskningarna blir starkare och kan komma som drömmar om natten. Eller som impulsen att lägga sig ned med örat mot jorden. Hon kallar oss. Skogen, vattnendragen, daggkåpan och månen.

@amandlacherian
www.amandlacherian.com

17

Sonya Hukaylo

Verk: Luna cat
Pris: 5.000 kr

Verk: First snow
Pris: 5.000 kr

Verk: First snow
Pris: 5.000 kr

Sonya Hukaylo är född 1978 i Kyiv i en konstnärsfamilj. Mellan åren 1989-1996 studerade Sonya på en statlig konsthögskola. Mellan åren 1997-2003 fortsatte hon sin utbildning vid National Academy of Fine Arts and Architecture i Kyiv vid institutionen för grafisk konst. Sedan 1995 har hon deltagit i nationella och internationella utställningar samt vunnit tävlingar. Verken finns i privata samlingar i Ukraina och utomlands. Just nu bor Sonya i Vitemölla.

Sonyas sysslar med måleri, digital grafik och illustration. Hennes konst är ett sätt att kommunicera, ett sätt att observera och förstå världen. Senaste tiden har hennes konstnärskap blivit influerad av genren ”Image of gratitude” (Retablo). Det är bilder som visualiserar tacksamhet och ges som en gåva till högre makter eller till en specifik person. Om du känner behov av att fånga, materialisera din tacksamhet och dela den med världen – hör av dig till Sonya, hon vill gärna måla det.

https://sonyahukaylo.art
@sonkuhukay/
facebook.com/SonkaHukay

18

Gunilla Blomqvist

Verk: Skål trollsländor
Pris: 2.200 kr

Verk: Hönsnätfat
Pris: 1.950 kr

Verk: Drake ”På väg”
Pris: 3.450 kr

Med en passion för keramik och konst som har växt sedan slutet av 1970-talet, har jag skapat ett omfattande och varierat arbete som speglar en förståelse för konsten och dess många uttrycksformer. Jag har haft förmånen att delta i utbildningar och konstprojekt som har fördjupat min kunskap och skapande.

Jag inledde min konstnärliga resa vid TBV:s konstskola i Kristianstad 1977-1978 och fortsatte min utforskning av bild och form vid Ölands folkhögskola 78-79. Jag deltog också i ett projekt 1982 vid Kristianstads museum. År 1989-1990 genomgick jag en keramisk utbildning vid Kärnan keramisk utbildning i Helsingborg och denna utbildning har varit avgörande för min utveckling som konstnär.

Jag har ägnat årtionden åt att experimentera med keramik och har utforskat den fascinerande Raku-tekniken. Raku är en japansk keramikteknik som innebär snabb bränning och kylning av keramiska föremål. Det skapar unika ytor och färgeffekter på keramiken, inklusive sprickbildning i glasyren, vilket gör varje föremål unika. Genom denna metod har jag skapat keramiska verk som bär med sig en speciell kvalitet och visuellt intresse. Jag strävar efter att experimentera med färg, textur och form på olika sätt inom mitt arbete.
Vid sidan av keramiken har jag också utforskat måleri som en annan uttrycksform.

@allinug59
https://1280grader.se/

19

Julia Kabell

Verk: All in all
Pris: 19.500 kr

Verk: When sea swallows land
Pris: 16.000 kr

Mitt konstnärliga arbete präglas av min uppväxt i den småländska skogen och rotar sig i en djup förundran, frustration och nyfikenhet kring människan och vår relation till vårt habitat. Naturen och djuren. Det vilda och det tämjda. Jag målar figurativt och använder färg, form, symbolik och komposition för att skapa drömska miljöer. Motiv växer fram där lekfullhet och harmoni möter allvaret. Bilderna kan vid första anblick förefalla harmoniska, men studerar man de närmre så växer dissonanser fram. Inspirerad av den naivistiska folkkonsten bonadsmåleriet (som jag även undervisar i) har jag begränsat min palett till jordpigmenten guldockra, rödockra, umbra samt preussisk blå och titaniumvit. Jag använder nässelolja eller äggula som mitt enda målarmedium.

www.juliakabell.com
@juliakabellart

20

Sofia Sköld

Verk: Bolster
Pris: 28.000 kr

Sofia Sköld arbetar som konstnär och designer i London, Storbritanien samt på Österlen.

Sofia flyttade från skåne till London 2003, där hon studerat konst och design på Central Saint Martins University of the Arts.

Sofia arbetar med öppna sinnen och en filosofi som undersöker och ifrågasätter sambandet mellan natur och människa. Sofias abstrakta, intuitiva målningar tar sig ofta uttryck i storskaliga landskap som för tankarna till skånska vidder. Målningarna är skapade av olje-, akryl-, samt kalkfärg, pastellkrita och blyerts.

Hennes arbeten bjuder in till reflektioner och fria associationer kring omgivningen och människans inre, känslomässiga landskap.

@sofiaskold_studio
www.sofiaskold.com

21

Margareta Josefsson

Verk: Vegetation turkos
Pris: 9.500 kr

Jag har målat sedan 80 talet och målar numera uteslutande i akryl på duk. Mitt arbetsredskap är mest målarkniven. Efterhand som livet förändrats har också måleriet förändrats, liksom motiven. Från början målade jag mycket figurativt om än inte direkt avbildande. Senare blev måleriet alltmer abstrakt och nu återvänder jag allt oftare till det lite mer figurativa igen. Det abstrakta måleriet har ändå alltid någon utgångspunkt i verkligheten, oftast från naturen. Så även målningen Vegetation turkos.

www.konst.se/margaretajosefsson
@margaretajosefsson_painter

22

Hanna Larsdotter

Verk: Shoreline
Pris: 7.500 kr

Jag har skapat hela mitt liv, ibland under intensiva perioder där varje ledig stund ägnats åt måleri, lera eller foto. På senare år har jag allt mer fastnat i akryl och akvarell även om jag då och då fortsätter med fantasifigurer och huvuden i lera.

23

Fredrik Dahl

Verk: Kärret vid Bäckahalladalen
Teknik: Blandteknik
Pris: 7.600 kr

Verk: Svenssons backe
Teknik: Blandteknik
Pris: 7.600 kr

Carl Fredrik Dahl återkommer ofta till minnen och drömmar i sin konst. Det är det abstrakta och det ogreppbara i dessa tillstånd som intresserar honom. Han fascineras av det otydliga och vill fånga det flyktiga.

C.F.Dahl har sina rötter i Hällevik och Sölvesborg i Blekinge och intresserade sig tidigt för det abstrakta måleriet. Efter konstutbildningen vid Österlens konstskola i Simrishamn och fotoskolan i Lund intresserade sig C.F.Dahl mer och mer för fotografi och började arbeta som fotoassistent till mode- och reklamfotografer i Malmö. I slutet av 1990-talet återupptog han måleriet på allvar och tog med sig fototekniska influenser till det abstrakta måleriet.

Genom att arbeta växelvis med konstformerna foto och måleri, där foto fungerar som ett lager färg, kan C.F.Dahl sammanfoga de båda medierna för att tillsammans med de olika uttrycken skapa en spännande, flerdimensionell bild, där detaljer i fotografiet kan skymtas i en abstrakt rörelse. Tillsammans skapar medierna en flyktig form, där det figurativa i fotografiet luckras upp, samtidigt som det ger tydliga figurer till den abstrakta helheten.

www.cfdahl.com

24

Anna Rylander

Verk: Don´t Show – Tell
Teknik: Foto
Pris: 2.800 kr

Verk:Streets of London
Teknik: Foto
Pris:
2.800 kr

Anna Rylander arbetar med mixedmedia och har fotograferingen som utgångspunkt. Med sina verk strävar hon efter att väcka och förmedla specifika känslor, utmana och ibland provocera fram en åsikt.

De två verk som deltar deltar i salongen kommer från serien ”Jorden de ärvde” och bottnar i tankar kring klimatförändringar och rädsla inför framtiden –
Vad lämnar vi egentligen efter oss?

www.annarylander.com
@annanryl

25

Maria Nilsson Olsson

Verk: Krokig stad
Teknik: Akryl
Pris: 3.800 kr

Min konst är ett ständigt experiment och jag älskar att testa nya tekniker och material. Mitt fält är brett och jag gillar att vara fri i min tanke och sätt att skapa.

Skapandet och kreativiteten har alltid varit med mig både genom färger, dukar och keramik och såklart via bakandet där jag ”skapat” professionellt i många år.

Mitt hjärta har landat i måleriet och det är här jag nu lägger full fokus och många timmar.

Måleriet ändrar sig efter var min nyfikenhet styr mig och det kan vara en tur i skog och natur, regndroppar på en ruta, dahlior i min trädgård, himmel och HAV. Havet ger kraft och inspiration och finns nära mig där jag bor i Södra Skåne. Något som ofta är förekommande i min konst är metallfärger som ger en vacker effekt och det blir en extra lyx på en annars matt yta.

Målar oftast i akryl och olja men jobbar ibland med kol, grafit och akvarell.

@Emeosart

26

Sujatha Kristensen

Verk: Portimão
Teknik: Resin och blandteknik på träpanel
Pris: 11.900 kr

Verk: Hawaii Sunset II
Teknik: Resin och blandteknik på träpanel
Pris: 6.400 kr

Jag inledde min konstnärliga resa 2019. På få år har min konst ställts ut på olika gallerier, hotell och internationella konstmässor, runt om i Europa och U.A.E samt på jurybedömda utställningar runt om i Skåne. Mina målningar har köpts av privatpersoner över hela Sverige och andra platser inklusive Portimaõ, Köpenhamn, Paris, Menton, Dubai m.fl.

Mitt verk är en reflektion av mina inre eller yttre upplevelser. Ett ben av min nuvarande konstnärliga praktik fokuserar på att utforska ens (mina) inre delar genom en mångfald av geometriska former och färger på duken. Ett annat ben fokuserar på abstrakta landskap i blandteknik och med det glasliknande materialet epoxy resin, på träcanvas som hämtar inspiration från olika platser i världen (finns med på årets Vintersalong).

@sujathakristensen_art
kristensenart.com

27

Maritha Ludvigsson

Verk: Teddybjörnen Fredriksson
Pris: 600 kr

Bosatt i Växjö, hållit på med grafik i 20 års tid. Är även keramiker.

@ml_konst_och_hantverk

28

Lena Mirow

Verk: Ser alla?
Pris: 12.000 kr

Jag vill visa på det sköna, sköra och samtidigt starka i oss. Vi bär med oss mycket och måste förhålla oss till, samt anpassa oss efter, olika miljöer och situationer. Jobbar mycket med klädernas betydelse – ibland som ett skydd, för att signalera något eller hur de kan få oss att känna.
Arbetar med kontraster på olika plan och använder ofta vackert rostigt eller slitet skrot mot skimrande metallnät. Skrotet får en ny funktion och betydelse i min konst, precis som vi människor kan få i ett nytt sammanhang.

www.mirow.se

29

Linnéa Ponnert

Verk: Bevisen, Det som rinner mellan fingrarna
Pris: 3.000 kr

Min praktik grundar sig ofta i ett utforskande i det linjära, periodiska och fragmentariska som jag associerar med livet. Jag försöker nå fram till det som känns sant, en essens av ett minne, en känsla, en förnimmelse jag inte kan få fatt i på annat sätt. Det är högst personligt samtidigt som jag genom abstraktion och scenograferande både vill anonymisera och komma ännu närmare inpå. Vad ilade i magen och vilade i huvudet? Nostalgi kan få en att både vilja leva och dö och stanna stilla mellan de två, och det är i det sistnämnda, kittlande tillståndet jag försöker placera mig i.

www.linneaponnert.com

30

Annika Österlind

Verk: Läslusta
Pris: 5.500 kr

Verk: Jag lever! 
(Kvinna stående)
Pris: 4.000 kr

Verk: Vilande

Pris: 4.900 kr/st

Verk: En hjälpande hand
(tre kvinnor på ett ägg)
Pris: 9.000 kr/st

Verk: Gungande
Pris: 4.900 kr

Verk: Råkpar
Pris: 4.000 kr

Verk: Råkbråk
Pris: 8.500 kr

Verk: Ballongfärd (Stor)
Pris: 3.000 kr/st

Verk: Ballongfärd (Liten)
Pris: 2.200 kr/st

Verk: Älskade barn (brons)
Pris: 19.000 kr

 

Jag arbetar med skulptur i stengods, brons och gör silversmycken av mina kvinnor.
Under 23 år har jag arbetat på heltid med min konst och har ställt ut runtom i Sverige, Danmark, Tyskland och USA.
Mina kvinnoskulpturer har blivit populära. Varje skulptur i stengods byggs för hand och är därför unik.

ateljeannika.se/

31

Susan Gudmundsson Upmark & Lotta Noremark

Verk: Circus
Pris: 4.500 kr

Verk: Rico
Pris: 4.500 kr

Vi har våra hjärtan på Gotland och vi fascineras av hästens skönhet och kraft. Hästen går inte att lura, den gör sig inte till och den är vacker. Detta försöker vi fånga i våra bilder.

Ibland förstärker vi genom att måla på fotot, som här på hästen Cirkus, där vi stänkt svart färg som Cirkus egna, svarta prickar.

Vi fotograferar på fantastiska Suderby Gård på Gotland. Där tar vi våra bilder, inte alltid så enkelt då hästarna har stora hagar att röra sig i. Och dom är inte alltid så samarbetsvilliga. Men det är lite av tjusningen och en av anledningarna till att vi älskar våra bilder.

32

Carin Björkman

Verk: On my way
Pris: 1.900 kr

Verk: Relax
Pris: 1.900 kr

Verk: Twins
Pris: 1.900 kr

Jag heter Carin Björkman och bor i Simrishamn. Har varit en häst tokig tjej i många år men sen länge sadlat av. Hittade en ny passion i akvarellfärgernas spännande värld och då kom också hästarna tillbaka.
Gått flera kurser i akvarellmålning här på Österlen, och var nu representerad på Höstsalongen på Gösta Werner museet

33

Carolina Jedeur Palmgren

Verk: Solbränd
Pris: 7.000 kr

Verk: Badbyxan
Pris: 6.000 kr

Ursprungen ur en konstnärssläkt där främst kvinnorna varit de kreativt konstnärliga. Många aldrig utanför den egna vrån där vår privata familjeskatt består av fantastiska tavlor på präster, professorer och doktorer i Göteborgs 1800-tal, fantastiska serviser samt en och annan kopia av de stora mästarna. Min farfars mor Agda Jedeur-Palmgren lärde sig måla på detta vis genom att sitta på utställningar och museum och måla av stora konstverk tills den dagen hennes vän Carl Larsson i ett brev till henne skrev att det nu med hennes talang var dags att sluta kopiera de stora mästarna och skapa eget. Agdas dotter Hervor Jedeur-Palmgren blev den första kvinnan i släkten att göra allvar av sitt målande och reste till Paris och levde det fria konstnärslivets 1930tal. Hon hade ett friare sätt till konsten än sin mor. Hervor finns representerad bland skatterna hos Göteborgs Stadsmuseum.

Jag är självlärd (autodidakt). Blev som ung antagen till Masters of Arts, Brisbane Australien, men ett bra jobberbjudande fick mig att stanna i Sverige vilket resulterade i att konststudierna fick bli på distans, på erfarenhet och av hårda prövningar.
Idag finns inspiration att hämta överallt, via sociala medier, från gamla som nya mästare men jag skapar helst genom egna intryck i bilden och ljuset, stämningen eller rörelsen, miljön och sinnet. Just nu arbetar jag i olja och med foto.

Jag är inte konstnär på heltid utan mån-fre arbetar jag med inköp i textilbranschen. Utöver jobb och konstintresset gillar jag löparskorna och vår vackra natur. Det blir många och ibland långa löpturer.

www.konst.se/jedeurskan-art
www.97329165.shop.Strato.com
@jedeurskan_art
@jedeurskan_photo 

34

Birgitta Larsson

Verk: Nereid 1
Pris:
3.500 kr

Verk: Nereid 2
Pris:
3.500 kr

Verk: Nereid 3
Pris:
3.500 kr

9.000 kr/hela serien

Jag är en nyfiken fotograf som tycker om att prova nya tekniker för att kunna ta intressantare bilder. Jag tycker inte att ett fotografi alltid måste vara strikt avbildande eller dokumentärt. Jag leker ofta med olika tekniker när jag fotograferar men gör oftast ganska lite i efterbehandlingen av bilderna. För mig är det viktigare att en känsla eller tanke förmedlas med bilden än att allt ska vara i fokus.  

Ofta säger jag att jag fotograferar allt utom människor. De bilder jag visar på denna vintersalong visar att det inte finns någon regel utan undantag – jag har fotograferat modeller som dykt i ett stort akvarium.

Jag har funderat mycket på varför jag tycker att denna typ av fotografi är så lockande med tanke på att jag praktiskt taget aldrig fotograferar människor annars, och har kommit fram till att det är en kombination av min bakgrund (utbildad marinbiolog, fast jag jobbar sedan länge med annat) och en fascination av de drömska, svävande, mjuka bilderna som blir när man fotograferar modeller under vatten.

Nereiderna var en grupp havsnymfer i den grekiska mytologin som fick sitt namn från sin gemensamma fader Nereus. Deras moder var oceanen Doris och de förknippades särskilt med Medelhavet. Var och en av nereiderna var associerad med någon av havets olika aspekter. De var inte nödvändigtvis fridfulla och passiva varelser utan precis som de olympiska gudinnorna så kunde de vara hämndlystna när de blev förargade. Tillsammans utgjorde de havsguden Poseidons hov och var alltid hjälpsamma mot sjömän som hamnat i nöd.

35

Jeanette Krantz Adner

Verk: Tillsammans
Pris: 6.000 kr

Skapa är för många ett sätt att förhålla sig till verkligheten, en nalle, ett redskap som hjälper till att förstå det som sker runt om och känslorna som det kan framkalla.

Intressant för mig är när färgernas förhållanden till varandra berättar något eller symbolerna utmanar till andra tankar än vad det ser ut från början.

Musiken och målandet har i mitt liv alltid gått hand i hand och målandet har utvecklats när också mitt musicerande har utvecklats. För mig är förhållningarna, accenterna och kontrasterna det som fångar mig, både i musiken och i konsten. Jag har alltid samma musiker och ofta samma musik på i lurarna.

Jag vill att det ska finnas utrymme för egna tolkningar och funderingar när man tittar på mina tavlor. Att det kanske också ändras över tid. Att det ska finnas ett lugn i dem eller kanske inte…. Någon sa att ”de är väldigt lugna med mkt rörelse i”. En fantastisk komplimang.

www.konst.se/jeanettekrantzadner
www.oppnasinnen.org
www.jeanetteka.se

36

Jenny Lennhammar

Verk: Rosa himmel-hav
Teknik: Akryl och sand med broderi
Pris:
3.500 kr/st
6.500 kr/serie (2 st)

Verk: Livskraft
Teknik: Akryl och sand med broderi
Pris:
11.900 kr

Jag är född i Stockholm 1972, men bor och är verksam på Gotland sedan 2022.

Jag inspireras av former, rörelse och strukturer som finns runt omkring oss. Både genom och från naturen men också av samhällets brus och röster. Från intryck skapas uttryck. Motivet och strukturen växer fram genom lager på lager med färg, oftast tillför jag strukturmaterial som papper och sand. På senare tid har även broderiet hittat till duken. Jag har en stark tillit till processen som tar mig dit jag ska. Resultatet, är meningen.

På Vintersalongen visar jag några av mina senaste målningar, som påbörjades i Frankrike under ett konstnärsresidens. Jag fascineras av havet som innehåller alla färger, och himlen som möter upp. Eller är det tvärtom? Stygnen som bryter horisonten står för det oväntade, likt hjärtslag på pulslinjen. ”
 

www.jennylennhammar.se
@jennylennhammar.artwork

37

Anna Elofsson

Verk: Street
Pris: 5.000 kr

Verk: Jazzgossar
Pris: 8.000 kr

Verk: Europa
Pris: 6.000 kr

Anna Elofsson är konstnär och kostymdesigner. Hon bor och verkar i Ystad. Målningarna är en serie med monokroma dansande människor med olika typer av ljus.

38

Renée Karlsson

Verk: 1
Pris: 10.000 kr

Verk: 2
Pris: 10.000 kr

Jag är uppväxt i en konstnärlig familj, omgiven av flödade krafter under ytan – med färger, dofter och känslor: Där och då lärde jag mig att se bakom skynken och murar.

Jag har haft utställningar sedan mittten av 90-talet, flera. iHelsingborg med omnejd, Skåne och London.

@reneekarlsson1

39

Lena Babiker Mattsson

Verk: Juni 
Pris: 7.500 kr

Verk: Augusti
Pris: 7.500 kr

Lena Babiker Mattsson, född och uppväxt i Malmö, verksam i Trelleborgs kommun sedan slutet av 80-talet. Signatur: BAM

Jag håller hjärtat öppet och låter mig inspireras samt känslan av tacksamhet när jag inspirerar andra i livet. Just nu inspirerar naturen mig allra mest, med den kraft och skönhet, som berör mig på djupet.

Allt är energi, jag bevittnar hur energin rör sig, tar form och förändras som kroppen, ljuden, samtalen, staden och naturen.

Mitt konstnärliga arbetet tar sig uttryck i form av måleri, objekt, installationer, grafik och blandteknik. Bilderna kan vara både föreställande eller abstrakta.

www.bamyoga.se

40

Ingalill Nyström

Verk: Les Artes
Pris: 47.000 kr

Ingalill Nyström är allkonstnär, målerikonservator och docent i kulturvård. Hon ger kurser i historiska måleritekniker. Att förstå målarkonsten har sedan tonårstid varit i fokus för Ingalill. Hon gick ett flertal målarutbildningar och drömde om att måla som de stora mästarna, vilket var huvudanledningen till att hon började läsa konservering. Hennes examensuppsats handlade om Leonardo Da Vincis sfumato-teknik, där hon gjorde en kopia av en Leonardomålning. Sedan dess har hon forskat på äldre måleritekniker och varit lektor.  

I sitt konstnärskap målar Ingalill ljusdunkelmåleri i renässansstil med skiktmåleri och medeltida tekniker. Hon tillverkar pannåerna och färgen samt polimentförgyller med äkta bladguld. Hennes målningar har ofta historiska referenser, Leonardo da Vinci, Botticelli, Caravaggio, Prerafaeliterna, Gustaf Klimt, Helen Scherfbeck mfl. I sitt skapandet försöker hon fånga känslan, nerven, sårbarheten och glädjen i blicken och kroppshållningen. Motiven får gärna ha en liten tvist eller något oväntat. Ofta har hon sina döttrar som modeller även om botaniska illustrationer och stilleben förekommer som motiv.

41

Pia Tham

Verk: Garden
Teknik: Akryl på pannå
Pris: 3.450 kr

Född i Stockholm, boende och verksam i Helsingborg sedan några år. Även om jag gillar att skapa i olika former, såsom grafik, skulptur och målning så är teckning min favorit. Jag har alltid tecknat, och tröttnar aldrig. Det är ett så tillgängligt sätt att skapa! Sedan några år har det ritats många fåglar. Nu för tiden figurerar de i en slags drömvärld som kretsar kring livet och döden.

www.piatham.com
@piatham

42

Kiviks Konsthall

SIGNED ARTIST

Stefan Kavsjö

Verk: Trädet
Teknik: Olja
Pris: 21.000 kr

Verk: Mötet
Teknik: Olja
Pris:
21.000 kr

 

För Stefan är det hur landskapet kan förvandlas till ett annat tillstånd på några minuter.

När du följer kusten så nära kan det vara klart en minut och sedan kapitulera till en väderfront som sveper in från havet och snabbt förändrar landskapets utseende och känsla.

Bekanta detaljer kan försvinna av en kustdimma, smetas bort av en regnskur eller blekas ut av intensiv låg morgon- eller kvällssol.

Det är dessa övergångar från ett tillstånd till ett annat som målningarna uppstår, små tidsperioder, egentligen inte är ett enstaka ögonblick som sådant.

De är inte heller avsedda att återge en särskild plats, därav saknar målningarna geografiska namn.

Detta är på något sätt för att stoppa tanken på platsen som redan definierar en bild i betraktarens sinne.

Stefan strävar efter att skapa tidlösa platser, kanske i dina minnen av någonstans du har varit. Att beskriva en känsla, en atmosfär under en tid.

Du som betraktaren tar också med dig något till verket, målningen drar det ut ur dig bara för att ge dig tillbaka något genom skikten av ljus och djup.

Majoriteten av målningarna börjar från skisser, fotografier eller bara minnen av en promenad. Alla målningar är uppbyggda av tunna lasyrer med en vanligtvis begränsad palett. De grundade basfärgerna tillåts sedan påverka de övre lasyrerna eller utplånas helt för att avslöjas igen eftersom skikten sedan arbetas tillbaka, dras igenom medan de fortfarande är våta. Nya element kan introduceras eller döljas av nya lager men vid någon tidpunkt tar målningsprocessen oundvikligen slut.

43

Lola Blomqvist

Verk: Våtmark
Pris: 11.500 kr

Boende och verksam i Åhus. Utbildad beteendevetare med en konstutbildning i grunden. De senaste åren har konsten blivit huvudsakliga sysselsättning tillsammans med galleriverksamhet på Kronovalls vinslott.

Målar främst landskapsbilder i akryl och olja. Bilderna rör sig mellan det abstrakta och verklighetstrogna. Impressionistiska utifrån naturens egna färger. Inspirerad av minnesbilder från naturupplevelser men med en intuitiv känsla i skapandet. Lägger fokus på naturens ständiga rörelse och i himlens förändring gärna nära havet. Årstidens färger styr ofta utgångspunkten och färgvalet i målningen.

@lola.blomquist_art
lolablomquist.art.blog/2023/03/13/lola-blomquist-art/

44

Sandra Grönbeck

Verk: Bredvid, Vid din sida
Pris: 2.400 kr

Sandra Grönbeck från Göteborg är en autodidakt konstnär som primärt jobbar med akvareller och tusch.

Hennes kreativa process börjar med en form, en rörelse eller känsla.

Därifrån bygger hon upp ett drömlikt ögonblick skapade med en vilja att gripa tag i det vackra som är just det röriga i livet. De stunder när man inte har kontroll, när det inte går som man vill. En eloge till de trådar i livet som omfamnar kaoset. Drar samman en sprucken vardag och gör den ny och hel på ett annorlunda sätt. En utveckling som skett från att stänga ner tankar om måsten och perfektion. Där kaos i organiska former fick ta ett kliv fram och skapa nya perspektiv i stillsamma unika konstellationer. Där färg inte behöver hålla sig inom linjer utan får blanda sig fritt i en egen harmoni.

Sandra hittar inspiration från livet, upplevelser och ögonblick.
Hon vill uttrycka och locka fram en myriad av känslor som lycka, längtan och hopp genom sina verk.

Det är ett levande perspektiv som förändras där lugn och glädje får ta plats.

45

Kajsa Lundmark

Verk: Fågel jagar fluga
Pris: 2.000 kr

Kajsa Lundmark, bor och är verksam i Lund som konstnär och illustratör.
Jag arbetar oftast med akvarell och gouache men använder även tush, kritor av olika slag, ibland akryl och oljefärger, oftast vattenbaserade. Jag gör skapar även bilder och ibland animationer med en digital ritplatta.
Jag inspireras av naturen och min omgivning, utgår ofta från foton men använder dem i fantasins tjänst och förändrar kontexten, skapar mina egna bilder.

Arbetar även som kursledare i modellteckning, akvarell, måleri, teckning och tusch/krita på Folkuniversitetet i Lund förutom såsom konstnär och illustratör.

www.konstkvarteret.se
www.kajsalundmark.myportfolio.se
@illustrakalilu

46

Kristina Karlsdotter

Verk: Bettan i bollhavet
Pris: 3.500 kr

Verk: Cirtronfjäril
Pris: 2.200 kr

Verk: Flora
Pris: 1.500 kr

 

Mitt konstnärskap har följt mig genom livet. Jag har en bakgrund som designer inom textil, konfektion och reklam. Även mångårigt arbete som yrkeslärare i mode & design, samt bildlärare på gymnasienivå har präglat min yrkeskarriär.

I mitt måleri är det glädjen och skaparlusten som styr. Som färgglad optimist vill jag dekorera vardagen med humor, lekfullhet och livsvisdom. Mina bilder visualiserar en munter obekymrad värme.

Alla mina litografier trycks på Stentryckeriet i Vikmanshyttan. Min konst återfinns även som originalmålningar , Fine Art Prints och konstkort.

Genom åren har jag haft utställningar med min konst. Jag har dessutom med mitt konstverk ”Flora” deltagit i New York-utställningen Red String.

www.kristinakarlsdotter.se
@kristinakarlsdotter

47

Lena Gusfavsson

Verk: Blå havsbotten, Gul havsbotten
Pris: 2.500 kr

Jag är en Värmlandstös som är från Kristinehamn.
Min man och jag bor alldeles vid Vänerns strand.
Jag målar Akvareller med tema ”havsbotten ”
Med Havsbotten vill jag visa betraktaren min bildvärld under vattenytan, en resa i fantasin i färg och form.

@havsbotten

48

Sophia D Hansson

Verk: The silence
Pris: 9.000 kr

Jag bor och verkar utanför Kivik på Österlen.
Min drivkraft är glädjen i skapandet, och friheten att skapa utan begränsningar, krav och regler.
Jag bygger mitt skapande utifrån struktur på underlag därefter färg utifrån känslor och uttryck, sist kommer formen eller motivet till mig. Inspiration hämtar jag från naturen, händelser och annat som berör mig.
Jag har främst målat i akryl och blandtekniker. Men efter utbildning i Encaustic Art målar jag även med bivax, shellack och brännare.
Förutom att måla, bränna och gjuta, håller jag kurser i ”Vedic Art” ett kravlöst skapande som jag är utbildad lärare inom.
För mig är det en ynnest när andra tilltalas av mitt skapande.

@sophialivearthansson

49

Peter Selling

Verk: Tärna
Pris: 5.900 kr

Verk: Fluctur 2
Pris: 5.900 kr

Peter Selling heter jag. Född 1975 och uppvuxen i Höga kusten utanför Örnsköldsvik. Jag har så länge jag minns skapat på ett eller annat sätt. Allt från enklare teckningar och figurer i lera till på senare tid i olje och akrylmålningar med hög detaljrikedom där en realistisk känsla eftersträvas. Jag är autodidakt och finner min inspiration i naturen. Ofta blir det alpina miljöer från den svenska fjällvärlden där jag vistas mycket, men även vatten och kustnära marina motiv. Jag tillverkar även skuggramarna till mina tavlor, vilket är en konst i sig.

www.konst.se/peterselling 
@peter_selling_art

50

Malin M Waldestål

Verk: Cloud nr 86
Pris: 18.000 kr

En norrlänning på rymmen. En visionär, allkonstnär och mångsysslare. Född 1970 i Skellefteå,

Västerbotten. Numera bosatt på västkusten, strax utanför Halmstad. Min styrka och mitt mod att våga visa min konst tog sin tid. Att jobba med händerna har alltid varit ett måste och jag har sökt mig fram inom ett flertal skapande områden. Men därifrån till att gå publikt har varit en lång process en resa likt en nöjesparks berg o dalbana. En resa som gått från en fruktansvärd skräck till fantastisk och sprudlande glädje.

I dag har jag äntligen vecklat ut mina vingar och vart efter tiden går, bär mina vingar mig starkare framåt.
Jag är en sökare, vilket innebär en total avsaknad av en röd tråd i mitt skapande och ska jag vara ärlig: så skiter jag i det!

www.malinmwaldestal.se
@art_malinmwaldestal

51

Kiviks Konsthall

SIGNED ARTIST

Jan Ovland

Verk: Blå horisont 1
Pris: 3.200 kr

Verk: Blå horisont 2
Pris: 3.200 kr

Verk: Blå himmel
Pris: 6.900 kr

Verk: Röd himmel
Pris: 6.900 kr

Jan Ovland – Kreatör, konstnär, formgivare och fotograf.

”Havet, det naturliga ljuset och Skånes öppna landskap inspirerar mig. Även höstens dimma när den nu börjar lägga sig över vattnet framför våra hus i Norrbyviken. Sköna platser dit jag gärna återvänder med kamera, penslar och kritor”.

Smått och gott
Deltagit i olika konstutställningar i Mälardalen, Bergslagen och Skåne med målningar och foton. 2023/24 finns jag representerad i Kiviks Konsthall.

Tekniker
Blandningsteknik/Akvarell, akryl, torrpastell. Fotografering.

www.ovlandandfriends.se
@j.ovland

52

Kristina Jakobsen

Verk: Stilleben med lök
Pris: 3.000 kr

Verk: Stilleben med flaska
Pris: 3.500 kr

 

Ursprungligen från Malmö men sedan 20 år tillbaka bosatt i småländska skogarna. Yrkesverksam inom något helt annat men måleriet är en viktig del av livet och får ta ett stort utrymme på fritiden.
Började måla med olja i ungdomen. Efter ett längre uppehåll började jag med akvarell för cirka 5 år sedan. Jag varvar ett friare måleri med landskap i fokus med mer detaljrikt stillebenmåleri. Jag uppskattar att arbeta med hela bredden av akvarellfärgens möjligheter.
Jag har gått en del kortare akvarellkurser för bland annat Hasse Karlsson, Johan Ramberg, Carina Köster och Björn Bernström.
Första utställningen var på Galleri Sigmas sommarsalong 2022 i Växjö.

@kristina_jakobsen_art

53

Mira Davida

Verk: Gul Korall
Pris: 2.750 kr

Verk: Blå Korall
Pris: 2.500 kr

Jag är en glaskonstnär från Ungern. Jag bestämde mig för att flytta till Sverige för att studera på Konstfack i Stockholm och på så sätt bevisa min lycka i glaskonstens hem. Jag har hittat mycket inspiration i naturen och livet här – vädret, de mörka nätterna och den otroliga skönheten i den nordiska skogen som hade varit väldigt annorlunda för mig. Jag arbetar med en teknik som kallas ”flameworking” som ursprungligen används för att skapa laboratorieutrustning inom kemi. Jag är väldigt intresserad av hur man kan skapa sin egen verklighet med konst – och hur den alltid kommer från naturupplevelsen.

Jag skapade utan att planera och tänka på vad mina gör och mitt första mål var att bearbeta denna skillnad och skapa både glasskulpturer och min konstnärspersonlighet med hjälp av denna erfarenhet. Mina skulpturer skiljer sig från en annan värld – men de har en övergående likhet med kända djur och växter. Hur kan de passa in? Vad händer nu när de redan är här?

I den här utställningen visar jag mina vänliga favoritvarelser: ”Koraller”.

miradavida.com
@miradavidaglass

54

Viveka Gren

Verk: Solemn Depths
Pris:
10.600 kr

Verk: Into the darkness
Pris: 10.600 kr

Verk: Hunting Heart
Pris: 10.000 kr

Verk: Beating Heart
Pris: 10.000 kr

 

Viveka Gren är konstnär och designer med passion för att skapa bärbar konst. Hon betraktar sitt konstnärskap som ett kreativt och expanderande universum där historieberättande, nyfikenhet och att arbeta med och omforma redan befintligt material spelar en central roll. 

Hon drivs av nyfikenhet att utforska hur olika material kan transformeras och omformas. Hennes skapande är en organisk process där konstverken växer fram intuitivt och där volym, struktur och färg tillåts ta plats. Ofta utgår ett verk ifrån en känsla eller tanke hon vill utforska, men det kan även ta sin utgångspunkt i ett återbrukat material, t ex ett smycke, kring vilket hon bygger en berättelse som väntar på att upptäckas av betraktaren. 

På Vintersalongen visar hon de tre första verken ur sviten Shifting Depths i vilken ett vanligt bruksföremål – solglasögon – blir grunden för skulpturala verk som skildrar berättelser om människans fascination av havet, från myter kring det som göms under vattenytan till drömmar om frihet och lycka bortom horisonten. Verken är skapade av bl a smycken som manipulerats och omformats till ett undervattenlandskap av metall, plast och glas. 

Viveka visar även två textila verk, väskor i form av stiliserade anatomiska hjärtan, helt skapade av återbrukade kläder och smycken.  

www.vivekagren.com
@vivekagren 

55

Anne Stewart

Verk: You and me
Pris: 1.400 kr

Jag rör mig mellan det abstrakta och det konkreta uttrycket och låter intuitionen och färgerna guida mig. Återkommande motiv för mig är det som fascinerar mig mest: naturen och människor. Jag har deltagit i åtskilliga utställningar främst i Skåne, varav ett par jurybedömda, men även i internationella, jurybedömda digitala sammanhang.
En del av mina originalverk har jag fotograferat och utvecklat vidare med hjälp av datorprogram. Dessa har sedan printats genom s.k. giclée-teknik på syrafritt papper med beständiga färger. Upplagan för varje verk består av ett bestämt antal signerade exemplar. Går oftast att beställa fler ex. inom ramen för upplagans storlek. Dessa verk kallas Fine Art Print.

www.stewartart.se
@anne_stewart_art

56

Kiviks Konsthall

SIGNED ARTIST

NOE

Verk: Keith nr7
Pris: 4.900 kr

Verk: Stones nr6
Pris: 4.900 kr

Min största inspiration är naturen och det naturliga ljuset. Natur och miljö känns allt viktigare med åren. Jag har arbetar med färg och form sedan 1964.

Med egen blick på Stones (original1967). När jag fyllde 70år min första utställning på Aouseum Åhus år 2017. Har idag jobbat med grafisk form i 60år.
Dekorationsmålare med tusch/Gouasch och screenprint.
Ingick i AbsolutArt med försäljning i 6 världsdelar.

www.absolutart-noe1947.se
@noe1947

57

Kiviks Konsthall

SIGNED ARTIST

Betty Anne Mörelius

Verk: Kören
Pris: 13.500 kr

Verk: Kosmos
Pris: 21.000 kr

Expressionistisk abstrakt figurativ-bildkonst. De röda skorna och motvallstanten har blivit ett signum. Mänskans lika värde och rättigheten att få vara den man är kännetecknar konsten, som en hyllning till alla modiga motvallspersoner. BAM formgav sin första kollektion glaskonst på Orranäs Glasbruk i Orrefors 2023 – Tjuren med de röda skorna ”Kosmos” utifrån sina målningar med samma namn.

58

Iha Vahlberg Orre

Verk: Fest
Pris: 6.400 kr

Verk: Glitter
Pris: 6.800 kr

Verk: Network
Pris: 5.900 kr

Kraftfulla färger, former och kontraster inspirerar mig i mitt arbete som smyckeskonstnär. Det är främst inom pärlbroderi och pärlsömnad som jag har utmärkt mig, såväl i Sverige som internationellt. Min förmåga att arbeta kreativt med material och kontrastverkan gör de fantasifulla och detaljrika smyckeskreationerna unika.

Många influenser i mitt arbete kommer från Västra Australien. Där jag bodde under fyra år och också lärde mig hantverket. Jag ger kurser, har workshops och producerar egna mönster.

Jag arbetarmed pärlbroderi (med underlag), pärlsömnad (utan underlag) som jag syr med millimeterstora glaspärlor och infattar Swarovski-kristaller. Alla tre nedan har det gemensamt att det är både stora, små och olika färger av Swarovski-kristaller, som har en fantastisk lyster på grund av slipningstekniken.

ihaofsweden.se
@ihavahlbergorre
www.facebook.com/iha.vahlbergorre

Kiviks Konsthall

SIGNED ARTIST

Hanakin

Hanakin Henriksson är smyckesdesigner som genom metorden Cire Perdue och sandgjutning skapar smycken i brons, silver och guld. Med stämning av  växtlighet, tidlöshet och symbolism skapar hon nutida smyckes-antikviteter och arvegods för framtiden. Inspirerat  av det myllrande historieberättandet i grekiskt och romerska smycken och etruskiska guldarbeten, och ett erkännande av den besatthet som guld och juveler frambringat i oss i årtusenden.

Kiviks Konsthall

SIGNED ARTIST

Lena Linderholm

En av Skandinaviens mest älskade konstnärer skapar sitt unika konstnärliga uttryck med en tydlig doft av Provence. Det är det färgrika och glada tavlorna, textilierna, keramiken och böckerna som är kännetecknande för Lenas konstnärskap.

Kiviks Konsthall

Emilia Linderholm

Jag är utbildad inom klassisk sång och i många år var det operakonsten som jag ville ägna mitt liv åt. Men inne i mig växte ständigt en längtan efter att fritt få utlopp för min kreativitet i färg och form. Jag har målat sedan barnsben och också sjungit sedan dess, uppväxt i en konstnärsfamilj strax utanför Stockholm i skärgårdsstaden Vaxholm. Jag har utbildat mig i 4 år inom måleri och skulptur i Stockholm och 8 år på olika musikutbildningar även på Högskolenivå.

Men det var först vid flytten ner till skogarna i Småland 2013 som min konstresa tog fart på allvar. Jag har sedan dess ställt ut över hela Sverige och mina målningar har även visats i Frankrike, Belgien Japan och Kina.

Många av mina verk bär på en berättelse som ofta kretsar kring en eller flera kvinnogestalter. Jag inspireras mycket av dansens och operans värld i mitt måleri som är sinnligt och intuitivt i varma expressiva färger.

Kiviks Konsthall

SIGNED ARTIST

Anette Ovland

I mitt skapande inspirerats jag av att kunna återvinna och skapa nytt liv med gamla plagg, stuvbitar, knappar och mönster. Ibland mönstrade färgglada kuddar i lappteknik sydda av återvunna tyger med detaljer som fickor och knappar. Varje kudde blir unik. Eller att gå ut och plocka blad och blommor från egna trädgården och sedan skapa sköna mönster. Jag kanske sparar lökskalet från den gula löken jag nyss hackade och gör ett färgbad. Vet aldrig riktig vad resultatet blir. Det är nog det jag gillar allra mest.

Kiviks Konsthall

Amy Krüger

Glaskonstnären Amy Krüger utmanar och överraskar alltid betraktaren med sitt hantverk. Med en perfekt blandning av humoristiska och seriösa undertoner skapar hon tankeväckande och utmanande konstverk.

Kiviks Konsthall

Annkristin Andersson

Både glas och lera lämpar sig för stora ytor i offentliga miljöer samtidigt som de kan vara intima och subtila i de mindre konstverken. Mina material använder jag för att utforska de frågor som dyker upp under livets gång.

Jag har arbetat med keramik och glaskonst under många år och haft utställningar internationellt och nationellt, jobbat med offentliga uppdrag åt kommuner och regioner och har varit medlem i olika konsthantverkskollektiv genom åren. På universitet, glasskola och gymnasium har jag bedrivit undervisning under kortare och längre perioder